Home > News > Op zoek naar pathologie data of materialen voor...

Op zoek naar pathologie data of materialen voor je onderzoek?

General November 2014

Vanaf vandaag is de PALGA OPENBARE DATABANK  te raadplegen via http://www.palgaopenbaredatabank.nl/


De PALGA openbare databank bevat gegevens uit de databank voor wetenschappelijk onderzoek en is bedoeld ter oriëntatie van het gebruik van de landelijke PALGA-databank voor uw onderzoek. Voordat u besluit of u een landelijke zoekvraag wilt/kan indienen, is het  handig om eerst te kijken welk type en hoeveel materiaal aanwezig is in Nederland.

Met de PALGA openbare databank kunt u zelf makkelijk en snel een indruk krijgen of de PALGA databank een geschikte bron is voor uw onderzoeksvraagstelling. De gegevens in de database zijn volledig anoniem en niet te herleiden tot individuele patiënten. 

In de PALGA openbare databank kunt u zelf aan de hand van diagnose- en retrievaltermen makkelijk zoeken naar een gestelde diagnose. Een retrievalterm is de term voor een verzameling van verschillende termen die bij elkaar horen. Zo kunt u snel zoeken op bijv. alle maligniteiten, of alle topografieën van de huid. Verder kunt u zoeken op weefsel of cellen, geslacht, leeftijdscategorie en jaar van diagnose. Het zoeken in de PODB levert u alleen aantallen op en daarmee een indicatie of wat u zoekt aanwezig is in Nederland.

Vindt u niet wat u zoekt? Of wilt u graag van het door u gevonden aantal excerpten de volledige excerpten, geanonimiseerde pathologie verslagen of het pathologie materiaal opvragen? Neem dan contact op met de adviseurs van Stichting PALGA via 080 04 02 700 of LZV@palga.nl, wij helpen u graag met uw zoekvraag.

 

De PALGA OPENBARE DATABANK is mede mogelijk gemaakt door BBMRI-NL Rainbow Project 8 Dutch National Tissuebank Portal www.dntp.nl in samenwerking met BBMRI-NL Rainbow project 11 Catalogue 2.0 en Molgenis www.molgenis.org
This research was financially supported by BBMRI-NL, a Research Infrastructure financed by the Dutch Government (NWO 184.021.007)