Home > News > Start call ' Beter Gezond'

Start call ' Beter Gezond'

General May 2017
Start call ' Beter Gezond'

Beter gezond, zo fit en betrokken mogelijk leven met een chronische ziekte. 

Ruim 8 miljoen Nederlanders hebben een chronische ziekte. De helft hiervan heeft er zelfs meerdere. Dit heeft een enorme impact op hun kwaliteit van leven, op onze economie en op de maatschappij. Het is onze uitdaging om deze impact te verminderen. 

De Samenwerkende GezondheidsFondsen (SGF) en de Topsector Life Sciences & Health (Topsector LSH) stellen 3 miljoen euro beschikbaar voor maximaal 50% cofinanciering van een publiek-privaat onderzoeksinitiatief. Dit initiatief moet leiden tot innovatieve oplossingen die mensen met een chronische ziekte zo fit en betrokken mogelijk laten leven.

Heeft u een mooie, patiëntgerichte oplossing voor ogen die écht het verschil kan maken? En wilt u hiernaar onderzoek doen, maar ontbreekt het u aan de middelen en partners om dit onderzoek te realiseren? Dit is uw kans!

Samen met u willen wij werken aan een ziekte-overstijgende oplossing die mensen in staat stelt om ondanks hun ziekte maximaal mee te doen in de samenleving.

Wij vragen u om uw oplossing te presenteren in een video van maximaal twee minuten. In het formulier geeft u aan met wie u gaat samenwerken en welke onderzoeksvragen nog beantwoord moeten worden.

Op de website staat meer informatie over onder andere de procedure en de voorwaarden. De deadline voor het insturen van de vooraanmelding is vrijdag 30 juni.