Home > News > Subsidieronde Jong Talent 2018 van start

Subsidieronde Jong Talent 2018 van start

General March 2018
Subsidieronde Jong Talent 2018 van start

Subsidieronde Jong Talent 2018 van start

Het Longfonds investeert ook in 2018 weer in jong talent. Hiervoor stelt het Longfonds drie verschillende persoonlijke subsidies beschikbaar: de subsidie voor junior onderzoekers, de Dirkje Postma Talent Award en de internationale fellowships.

Junior onderzoekers 

Deze subsidievorm biedt onderzoekers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun wetenschappelijke ideeën verder te ontwikkelen en een eigen onderzoek-niche te creëren. Onderzoekers kunnen een aanvraag indienen binnen een periode van 5 jaar na promotie. Het streven is om twee persoonlijke onderzoeksubsidies van maximaal €200.000 ter beschikking te stellen.

Dirkje Postma Talent Award

De Dirkje Postma Talent Award (DPTA) is een stimuleringssubsidie voor excellente gevestigde (junior) onderzoekers. Onderzoekers kunnen een aanvraag indienen binnen een periode van 7 jaar na promotie. Er is één subsidie beschikbaar van €200.000 voor een project met maximale looptijd van 3 jaar. 

Fellowships 

Er worden twee soorten fellowships gefinancierd: een kortdurende fellowship van 1 tot 3 maanden en een langdurende fellowship van 6 tot 12 maanden. Er zijn twee kortdurende fellowships en één langdurende fellowship beschikbaar.

Lees meer over deze subsidievormen